Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

28 Maart 2011Science IP

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF MAART - 2011
SCIENCE IP

In deze Cobidoc Nieuwsbrief vragen wij uw aandacht voor de Search Service van CAS:

ScienceIP

Naast het online beschikbaar stellen van databases in STN en SciFinder, biedt CAS ook een professionele Search Service aan. Deze Search Service, ScienceIP, mag zich verheugen in een steeds grotere belangstelling.

Voor wie?

De klanten van ScienceIP zijn met name te vinden bij octrooiafdelingen, R&D centra, bibliotheken en informatieafdelingen. U kunt dan denken aan Informatie Professionals en R&D Managers.

Wanneer?

Voor Europese bedrijven en organisaties voert ScienceIP jaarlijks honderden zoekacties uit. In Nederland wordt ScienceIP door diverse organisaties om verschillende redenen ingeschakeld.

U kunt daarbij denken aan:

  • het tijdelijk of permanent uitbesteden van zoekacties bij afwezigheid van medewerk(st)ers door ziekte of zwangerschapsverlof of tijdens vakanties
  • het uitvoeren van zoekacties op vakgebieden waarvoor "in house" geen expertise aanwezig is
  • het verwerken en analyseren van resultaten m.b.v. STN AnaVist
  • het uitvoeren van omvangrijke projecten, zoals het verzamelen van gegevens om aan de REACH-regelgeving te voldoen.

Op www.ScienceIP.org/reach.html staat bijvoorbeeld hoe ScienceIP u kan helpen m.b.t. REACH.

Kwaliteit

Een grote Europese farmaceutische onderneming heeft het verzamelen van informatie t.b.v. REACH geheel uitbesteed aan ScienceIP en in Nederland hebben verschillende van onze klanten goede ervaringen met deze service. Zij zijn zeer te spreken over de kwaliteit, de snelheid en de prima terugkoppeling.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau kwam in 2009 tot de volgende conclusies naar aanleiding van een onderzoek naar verschillende Search Services:

  • ScienceIP kwam als beste Search Service uit de bus voor wat betreft klanttevredenheid
  • ScienceIP leverde de gevraagde informatie het snelste, d.w.z. binnen drie tot vijf werkdagen.
  • In vergelijking met de concurrenten leverde ScienceIP de informatie tegen de laagste prijs.

Het ScienceIP research team combineert wetenschappelijke expertise met uitgebreide online ervaring. Ieder lid van het team is een wetenschapper met meerdere jaren ervaring in het vinden van wetenschappelijke literatuur en octrooidocumentatie. Een overzicht van het research team en hun achtergrondgegevens ziet u op www.ScienceIP.org/team.html .

Werkwijze

U kunt contact opnemen met ScienceIP via telefoon (614-447-5650) , email (ScienceIP@cas.org) of fax (614-447-5443). U kunt ook online een account aanmaken en online een Search Request indienen. Nadat uw verzoek is ingediend, neemt ScienceIP, binnen één dag en vaak nog dezelfde dag, contact met u op om uw verzoek te bespreken.

Over het algemeen neemt het gehele proces, van vraag tot antwoord, 3 tot 5 werkdagen in beslag, maar het is ook voorgekomen dat uitgebreide projecten weken in beslag namen. De eerste resultaten worden echter altijd binnen bovengenoemde 3 tot 5 werkdagen geleverd.

ScienceIP biedt een Rush Service voor razendsnelle levering (binnen 24 uur) van de resultaten. Men neemt dan binnen 2 uur, na het indienen van de aanvraag, contact met u op. Wel is het van belang om, rekening houdend met de verschillende tijdzones, uw verzoek op tijd in te dienen.

De kosten voor deze service zijn 25% hoger dan de kosten voor de standaard service.

Nog snellere levering is mogelijk, na telefonisch overleg (614-447-5650).

Kosten

ScienceIP werkt op basis van kosten voor het gebruik van de databases en personeel. Het uurtarief is momenteel $ 250,--

Indien u over een STN toegang beschikt, dan kunt u ScienceIP ook van deze toegang gebruik laten maken. Dit is met name interessant voor klanten die een Fixed Fee Agreement hebben afgesloten. De ScienceIP prijslijst vindt u op: www.ScienceIP.org/pricelist.html.

Op de Cobidoc website www.cobidoc.nl/ScienceIP hebben wij o.a. de uitgebreide ScienceIP brochure en een opsomming van de 10 belangrijkste redenen om ScienceIP in te schakelen in .pdf formaat voor u klaar gezet.

Verder beschikken wij over een beperkt aantal exemplaren van voorbeeldrapporten met de volgende titels:

  • Sequence Search Report
  • Benzoyl Peroxide and Tea Tree Oil in Acne Compositions
  • Chemical Substructure Search Report

Via info@cobidoc.nl kunt u aangeven welk voorbeeldrapport wenst te ontvangen. Zo lang de voorraad strekt!

Mocht uw interesse in ScienceIP gewekt zijn, dan kunt u contact met ons opnemen op 020 6880333 of via info@cobidoc.nl. U kunt natuurlijk ook direct uw vraag aan ScienceIP stellen.

top

Contact opnemen
Klik op een van de volgende links om u zelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of de telefoon 020-6880333, wij zijn u graag van dienst.