Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

3 Oktober 2007Cobidoc Nieuwsbrief Oktober 2007

 

 
COBIDOC NIEUWSBRIEF OKTOBER - 2007
IN DIT NIEUWSBERICHT
 1. Oudere versies van SciFinder worden niet meer ondersteund
 2. Database nieuws
 3. E-Seminars
 4. Cursusschema

Oudere versies van SciFinder worden niet meer ondersteund
top

Begin volgend jaar wordt de ondersteuning van diverse SciFinder producten stopgezet. Het betreft hier alleen de volgende oudere versies:

 • SciFinder 2004.2 for Windows and MAC (OS 9 version)
 • SciFinder 2007.0 for Windows
 • SciFinder MAC OS X 1.0 for MAC (OS X version)
 • SciFinder Scholar 2004.2 for Windows and MAC (OS 9 version)
 • SciFinder Scholar MAC OS X 1.0 for MAC (OS X version)

Naast het stopzetten van bovenstaande SciFinder versies, zal ook de ondersteuning voor het draaien van SciFinder onder Macintosh OS 9 stop worden gezet.

U kunt zien welke SciFinder versie u gebruikt door SciFinder te openen en onder het help-menu te kiezen voor "about SciFinder". Gebruikt u een van de bovenstaande versies (let op het nummer achter het jaartal), neem dan contact met ons op.


Database nieuws
top
CAOLD
RN die in deze database waren toegekend zijn nu zo goed als volledig opgenomen in de CA/CAPLUS database. Hiermee wordt het overbodig om additioneel in deze database te zoeken. In de toekomst zal deze database in zijn geheel verwijderd worden.
CAPLUS
De CAPLUS is verrijkt met 10.000 octrooien op het gebied van medicijnen. Deze octrooien komen uit de periode 1985-2005. Zie hieronder het bericht van CAS:

CAplus has been enhanced with approximately 10,000 traditional medicine patents from 1985-2005. These patents are not represented by new or different kind codes and are not assigned to a CA section.

In the IPC.TAB display format, XC may appear in the CC column (authority issuing the International Patent Classification code). XC indicates that the patent has been examined by CAS, but it is not part of the reclassification supplied by the European Patent Office (EPO). The presence of XC provides an additional way to search IPC codes.

CAPLUS
De CAPLUS is nog verder verrijkt met 18.000 records uit het Chemisches Zentralblatt (1905-1906).

Nearly 18,000 records from 1905-1906 issues of Chemisches Zentralblatt have been added to CA/CAplus. A predecessor to Chemical AbstractsTM, Chemisches Zentralblatt is a German chemical abstracting journal published from 1830-1969.

The new pre-1907 records have been enhanced with English machine translations of Bibliographic (BIB) and Abstract (AB) information. In the Title (TI) and AB fields, translated data is indicated by "machine translation" and "Machine Translation of Descriptors", respectively.

EMBASE
De EMBASE database familie (EMBASE, EMBAL, LEMBASE) is verrijkt met de volgende onderdelen.
 • ISBN codes zijn toegevoegd
 • AN hebben nu allemaal een jaartal toegekend gekregen

De velden MN, MY en DN zijn verwijderd

Daarnaast is het nu mogelijk om in de velden TI,BI,AB van de database EMBAL, SLART toe te passen en is er de mogelijkheid om apart te zoeken in het abstractveld.

INPADOCDB

Het is nu mogelijk om in de INPADOCDB database de SDI's maandelijks te laten lopen.

REGISTRY
Voor meer dan 80.000 verbindingen is de H-NMR spectra toegevoegd aan de database. Om de spectra makkelijk afzoekbaar te maken is er de mogelijkheid om "Hydrogen-1 NMR Spectra" en "Proton NMR Spectra" op te zoeken in het FA-veld. De twee nieuwe displayvelden voor deze spectra zijn: "SPEC.H1NMR" en "SPEC.PROTONNMR".

E-Seminars
top
Regelmatig organiseren de service centra e-seminars die u gratis kunt bijwonen vanachter de computer. Hieronder vindt u een overzicht voor de komende maanden. Vergeet niet om de tijden indien nodig om te rekenen.

Servicecenter CAS

November 8, 2007
9:00- 10:00 EDT STN: Improving Searches by Including Patent Classification Codes
Patent Searching

November 27, 2007
13:00- 14:00 EDT STN Case Study: Finding Petroleum/Petrochemical Information
Search Techniques

December 13, 2007
9:00- 10:00 EDT STN Case Study: Finding Petroleum/Petrochemical Information
Search Techniques

December 13, 2007
13:00- 14:30 EDT STN Continuing Education – STN: What's New?
Search Techniques

January 10, 2008
9:00- 10:00 EDT STN Case Study: Approaches for Finding Biotech Prior Art
Search Techniques

Registreren voor de CAS e-seminars kan hier


Cursusschema
top
Het cursusschema voor 2007 is beschikbaar op onze website: www.cobidoc.nl. Hieronder vindt u het overzicht voor de komende tijd. Door op de titels te klikken krijgt u een omschrijving en kunt u zich desgewenst gelijktijdig aanmelden. Het volledige schema vindt u hier.

01-Nov-07 Structure Searching in REGISTRY
Naast het zoeken met tekstcommando's kan er in de REGISTRY database ook worden gezocht op structuren. In deze workshop leert u de verbindingen tekenen, uploaden naar de database en op ververschillende manieren te zoeken in de REGISTRY database.

06-Nov-07 STN Basics
De STN Basics workshop is voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse database's die STN biedt.

13-Nov-07 Caplus Subject Search Techniques
De CAPLUS database is rijkelijk gevuld met vooral chemische informatie en biedt legio mogelijkheden om in te zoeken. In deze cursus wordt duidelijk op welke manier u het beste informatie kunt vinden in deze database.

22-Nov-07 Patent Family and Legal Status Search Techniques
Hoe vind ik een complete octrooifamilie? Wat is de legale status van deze octrooien? In deze workshop leert u hoe u deze informatie kunt vinden in de juiste databases.

27-Nov-07 Reaction Searching in CASREACT
Naast het zoeken op structuren is het in STN ook mogelijk om op de hele reacties te zoeken. In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het zoeken naar reacties met behulp van onder andere structuren en functionele groepen.

29-Nov-07 Markush Searching in the Patent Literature
In octrooien worden vaak generieke verbindingen geclaimd. Deze generieke verbindingen, ook wel Markushstructuren worden opgenomen in de MARPAT database. In deze workshop leert u hoe u zelf een Markushstructuur kunt definiƫren.


Heeft u nog vragen? Mail de COBIDOC helpdesk.