Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

7 November 2008Cobidoc Nieuwsbrief November 2008

 

 
COBIDOC NIEUWSBRIEF NOVEMBER - 2008

IN DIT NIEUWSBERICHT

SciFinder Key Contact dag

Op donderdag 27 november organiseert Cobidoc BV een SciFinder Key Contact dag.

De doelstelling van dit seminar is om dieper in te gaan op de specifieke mogelijkheden van de SciFinder Client en de SciFinder Web versie. Daarbij gaat het in het bijzonder om het zoeken op:

 • Chemische structuur, Reactie, Molecuul Formule en Naam
 • Biosequentie (DNA, RNA of eiwit)
 • Auteur, Organisatie of Onderwerp

Ook gaan we in op het verfijnen, analyseren, categoriseren en visualiseren van de zoekresultaten, het opzetten van alerts en basisfuncties als het on-line/off-line opslaan van de resultaten, Full Text opties en systeem instellingen. Met de opgedane kennis zult u nog beter in staat zijn effectief en efficiënt met mogelijkheden van SciFinder om te gaan.

Hoewel we ons richten op de SciFinder Key contact en de SciFinder Site contact binnen uw organisatie zijn uiteraard andere collega's van harte welkom. Wij laten het graag aan u over om dit seminar binnen uw organisatie verder bekend te maken.

Het SciFinder seminar zal worden gehouden bij Cobidoc in Amsterdam. Deelname is gratis. Wel verzoeken wij om u minimaal één week voor aanvang aan te melden. Heeft u vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Klik hier om u in te schrijven.

top

SDI setup en editing aangepast

Tijdens het maken en wijzigen van een SDI worden bij het UPDATE-veld voortaan alle mogelijke updatecodes van de betreffende database getoond.

Voorbeeld CAplus:

=> SDI L1
ENTER UPDATE FIELD CODE (UP), UPM, UPIT, UPI, ED, UPP OR ?:?
Enter the update field code for this profile. For information on
valid field codes and their definitions, enter HELP UPDATE at an
arrow prompt (=>) in this file.

top

Chemport aangepast

De Chemport is aangepast zodat deze overweg kan met OpenURL 0.1. Zie onderstaand bericht:

Enhancements to In-House Linking Capabilities in ChemPort®

On November 2, 2008, first author, first inventor name and Digital Object Identifier (DOI) parameters will be added to ChemPort for both OpenURL and CAS Formats. This enhancement improves the effectiveness of a customer's link resolver when utilizing first author or inventor names or DOIs to link to full text articles or patents.

Features:

 • The ability to parse first author names using the author's last name, first name, first and middle initials, first initial and middle initial.
 • First inventor names can be parsed using the inventor's full name, first name or last name.
 • DOI (Digital Object Identifier) parameters have been added to the In-House links for both OpenURL 0.1 and the CAS-specific formats.

Naast de toevoeging van OpenURL 0.1 is het nu ook mogelijk om direct doorgelinkt te worden naar Chinese (SIPO) en Koreaanse (KIPRIS) octrooien. Deze setting kunt u aanpassen via My.CAS.org (SciFinder) en/of de Site Administration Tool (STN).

top

Database nieuws

CHEMLIST®
De CHEMLIST database is verrijkt met een tussentijdse lijst van voorgeregistreerde REACH verbindingen. (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical substances)

WPINDEX, WPIDS, WPIX
Vanaf update 200847 is de dekking van de DWPI databases uitgebreid met Canadese PCT octrooien die de nationale fase in gaan. Meer informatie kunt u vinden in NEWS 59 op STN of door de volgende link te volgen: STN Database News

top

Cursusschema november

18-Nov-08 Polymer Searching

25-Nov-08 Markush Searching in the Patent Literature

27-Nov-08 SciFinder Key Contact Day

top

Cobidoc zoekt een Account Manager

Cobidoc vertegenwoordigt in Nederland een aantal grote databank-aanbieders op het gebied van wetenschappelijke en technische informatie, inclusief octrooi-informatie. Belangrijke partners zijn Chemical Abstracts Service (CAS) in Columbus, Ohio en STN Karlsruhe. CAS brengt via STN International o.a. de database Chemical Abstracts online. STN biedt verdere andere belangrijke (chemische) databases aan zoals de Beilstein en een groot aantal octrooi databanken. De vertegenwoordiging van CAS en STN Karlsruhe houdt onder meer marketing en sales in, maar ook training en opleiding en de helpdesk. Cobidoc is het aanspreekpunt voor alle gebruikers van de databases van CAS en STN in Nederland. De klantenkring van Cobidoc omvat met name research organisaties en research afdelingen in het bedrijfsleven, bij de overheid en de universiteiten. In het bedrijfsleven gaat het voornamelijk om klanten bij multinationals alsmede bij het middenbedrijf.

Wie zoekt Cobidoc?

 • Een enthousiaste, zelfstandige persoonlijkheid met een klantvriendelijke en probleemoplossende instelling. Inleven in de klant, vragen naar specifieke eisen en wensen en het inbrengen van uw eigen ideeën zijn voor u vanzelfsprekend.
 • U bent pro-actief, u weet prioriteiten te stellen en u hebt gevoel voor commercie. Met uw uitstekende communicatieve vaardigheden bent u daarnaast prima in staat op overtuigende wijze informatie over te dragen. U fungeert als professioneel gesprekspartner.
 • Uw achtergrond is minimaal een voltooide HBO opleiding, richting chemie en u beschikt over een goede kennis van Microsoft Office. Bij voorkeur heeft u ervaring met online systemen. Gezien het internationale karakter van de organisatie heeft u een goede beheersing van de Engelse taal. Verder beschikt u over een rijbewijs.

Cobidoc biedt de juiste kandidaat een uitstekend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak.

Een veelzijdige functie!

 • In deze functie bent u zelfstandig verantwoordelijk voor het realiseren van ambitieuze commerciële doelstellingen. U draagt zorg voor zowel het generen van new business als relatiemanagement.
 • U organiseert en geeft (product)-presentaties, 'on-site' ondersteuning en uitleg over nieuwe ontwikkelingen. U werkt zelfstandig in een klein team.
 • U vindt ons op de Kabelweg 37, 1014 BA te Amsterdam. Telefoon 020-6880333, fax 020-6818626. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P.J.C. Rosenbrand (peter.rosenbrand@cobidoc.nl)

top

Contact opnemen

Klik op een van de volgende links om u zelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of de telefoon 020-6880333, wij zijn u graag van dienst.