Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

6 Maart 2017Cobidoc Nieuwsbrief Maart 2017

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF MAART 2017
IN DIT NIEUWSBERICHT
Medline Update

De update van MEDLINE® is nu beschikbaar op STN®. De MeSH thesaurus is bijgewerkt naar de laatste versie. Verder is een backfile van records toegevoegd. Alle belangrijke wijzigingen kunt u bekijken in dit handige overzicht.

top

Embase Update

Ook de thesaurus in Embase (Emtree) heeft een update gehad. 930 Nieuwe "preferred terms" zijn toegevoegd. Waarvan 308 drug terms en 622 non-drug terms. Een overzicht van alle termen kunt u vinden op de website van Embase.

top

Numeric Property Searching WebEx

10 Maart geven wij een WebEx over de numeric property searching tool op STN. Deze webEx volgen? Direct inschrijven kan hier!

top

CURSUSSCHEMA 2017

Hieronder vindt u het cursusoverzicht voor de eerste helft van 2017. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.cobidoc.nl/cursussen daar vindt u binnenkort ook de inschrijflinks.

Datum Titel
10-mrt-17 WebEx: Numeric Property Searching in full-text patentfiles
 Zoeken naar numerieke waarden in full-text patent databases is een stuk eenvoudiger geworden met Numeric Property Searching.
28-mrt-17 STN Intermediate
 Dit is de vervolgworkshop van de STN Basics workshop. Zoeken in meerdere databases tegelijk en het ontdubbelen van informatie komt hier onder andere aan bod.
30-mrt-17 An introduction to New STN
 In één dag maken we u helemaal wegwijs in New STN.
04-apr-17 WebEx: DWPI Introduction
 Een korte introductie in de Derwent World Patent Index. Ook de DCR (Derwent Chemistry Resource en de Markush database komen aan bod).
06-apr-17 WebEx: Using Thesauri on New STN
 Thesauri als de CA Lexicon, IPC en CPC maken het vinden van informatie een stuk eenvoudiger. Het New STN platform heeft een eenvoudige point and click interface om de juiste termen te selecteren voor uw zoekopdrachten.
11-apr-17 WebEx: CPC search and display fields on classic STN
 CPC heeft net als andere octrooi classificaties haar eigen search en display velden. In deze WebEx laten we de CPC mogelijkheden van STN zien.
20-apr-17 WebEx: Using Substance Roles on New STN
 Zowel in CAS Registry als in DCR kunt u verbindingen vinden. Wanneer u daarna de literatuur ophaalt, kunt u verfijnen met "Roles" die aan deze verbindingen zijn toegekend. In deze WebEx laten wij u zien hoe u hier optimaal gebruik van kunt maken.
01-mei-17 WebEx: Reaction Searching in CASREACT
 CASREACT bevat meer dan 90 miljoen single and multi step reactions. In deze WebEx laten we u de verschillende zoekmethodes in deze database op STN zien.
02-mei-17 STN Basics
 In één dag maken we u bekend met de STN commando taal. Daarnaast laten we de databases zien die voor uw werk relevant kunnen zijn.
18-mei-17 WebEx: Reaction Searching in SciFinder
 In SciFinder zijn meer dan 90 miljoen single and multi step reactions te vinden. Uw synthese plannen kan heel eenvoudig zijn met behulp van SciPlanner, Experimental Procedures en/of MethodsNow.
22-mei-17 WebEx: STN Q&A session
 U vraagt, wij laten het zien! Heeft u specifieke vragen over New STN? Kom online en vraag het ons.
30-mei-17 WebEx: Legal status searching in STN
 Aan de Legal Status kunt u in grote lijnen aflezen hoe het met een octrooi is gesteld. Hierbij zijn legio zoekmogelijkheden en instellingen voor SDI's. In deze WebEx zullen we voornamelijk kijken naar de INPADOCDB database.
08-jun-17 WebEx: Element searching in STN
 In meerdere databases op STN kan op molecuulformule worden gezocht. De belangrijkste twee daarvan zijn CAS Registry en de DCR. In deze WebEx laten wij u zien hoe u hier effectief mee kunt zoeken.
13-jun-17 WebEx: STN Markush Structure Definitions
 Zoeken met structuren in de Markush database heeft nog meer mogelijkheden dan "normaal" structuren zoeken. We gaan uitgebreid in op Atom, Class, Any en unlimited definities en de Marpat en DWPIM database.
16-jun-17 WebEx: Pharmacovigilance Alerts on STN
 Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van informatie. Wij laten u zien hoe u een alert op kunt stellen in meerdere databases tegelijk.

top

Contact opnemen
Klik op één van de volgende links om uzelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.