Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

13 Juli 2017Cobidoc Nieuwsbrief Juli 2017

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF JULI 2017
IN DIT NIEUWSBERICHT
Alvast een fijne vakantie!

Cobidoc wenst u een fijne vakantie!
In de zomermaanden zijn wij gewoon tijdens kantooruren bereikbaar.

Heeft u vragen dan kunt u ons bereiken via helpdesk@cobidoc.nl of 088-688 0 333.

Wilt u tijdens uw vakantie (of elk ander moment) een zoekactie uitbesteden? Dan kunnen wij de zoekservices van onze STN partners aanbieden:

ScienceIP

Naast het online beschikbaar stellen van databases in STN en SciFinder, biedt CAS ook een professionele zoekservice aan.

U kunt een zoekactie aanvragen via:

 

Meer informatie over ScienceIP vindt u op de website van CAS.

FIZ Karlsruhe Search Service

Ook FIZ-Karlsruhe biedt een zoekservice. Deze service maakt gebruik van de STN databases en kan desgewenst ook direct de full-text van documenten leveren.

U kunt een zoekactie aanvragen via:

 

Meer informatie over de FIZ-Karlsruhe Search Service vindt u hier.

top

STNext update

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het verder optmaliseren van STNext. In de laatste release zijn onder andere de Transcripts, Reports, Analyze functie en de Enhanced View aangepast.

Wilt u een demonstratie of uitleg van STNext? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via e-mail of telefoon: 088 - 688 0 333.

top

CURSUSSCHEMA 2017

Hieronder vindt u het cursusoverzicht voor de tweede helft van 2017. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.cobidoc.nl/cursussen daar vindt u binnenkort ook de inschrijflinks.

Datum Titel
07-sep-17 WebEx: Structure searching in multiple databases on new STN
 Met één structuur kunt u in New STN in meerdere databases zoeken. Wij laten u de voordelen zien, maar ook de punten waar u op moet letten.
21-sep-17 WebEx: Sequence Motif Searching
 Er zijn meerdere databases op STN waarin u op eiwitsequenties kunt zoeken. Dat kan met algoritmes als Blast en FASTA, maar ook met commando's. Deze commando's en de bijbehorende variabelen bespreken we in deze WebEx.
03-okt-17 STN Basics
 In één dag maken we u bekend met de STN commandotaal. Daarnaast laten we de databases zien die voor uw werk relevant kunnen zijn.
31-okt-17 WebEx: SciFinder Introduction
 SciFinder is eenvoudig te gebruiken, maar heeft wel véél mogelijkheden. In een uur laten we u in hoofdlijnen zien wat er allemaal mogelijk is.
07-nov-17 WebEx: DWPI Introduction
 Een korte introductie in de Derwent World Patent Index. Ook de DCR (Derwent Chemistry Resource en de Markush database komen aan bod.
09-nov-17 WebEx: Using thesauri on new STN
 Thesauri als de CA Lexicon, IPC en CPC maken het vinden van informatie een stuk eenvoudiger. Het New STN platform heeft een eenvoudige point and click interface om de juiste termen te selecteren voor uw zoekopdrachten.
22-nov-17 WebEx: Advanced Structure Searching
 In deze WebEx gaan we iets dieper in op structure searching. Closed Substructure searching, Subset Searching en Non-H attachments komen onder andere aan bod.
28-nov-17 STN Intermediate
 Dit is de vervolgworkshop van de STN Basics workshop. Zoeken in meerdere databases tegelijk en het ontdubbelen van informatie komt hier onder andere aan bod.
30-nov-17 An introduction to New STN
 In één dag maken we u helemaal wegwijs in New STN.
07-dec-17 WebEx: Analyze and Refine in SciFinder
 Een grote antwoordenset verfijnen? Het kan eenvoudig met Analyze of Refine!
12-dec-17 WebEx: Citation Searching on STN
 Zoeken naar en met (octrooi) citatie gegevens. Back en Forward citation in onder andere CAplus, DPCI en SciSearch.
14-dec-17 WebEx: Setting up alerts on STN
 Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen of uw concurrent in de gaten houden? Dat kan automatisch! Wij laten u zien hoe u een profiel opzet en instelt.

top

Contact opnemen
Klik op één van de volgende links om uzelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.