Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

3 Januari 2017Cobidoc Nieuwsbrief Januari 2017

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF JANUARI 2017
IN DIT NIEUWSBERICHT
De beste wensen voor 2017!

Allereerst willen wij u het allerbeste toewensen voor 2017! Ook in dit nieuwe jaar hopen wij u weer vaak tegen te komen en te spreken. Daarnaast zullen wij u van harte blijven ondersteunen op het gebied van online wetenschappelijke, technische en octrooi informatie.

 

INPADOC Legal Status Code changes

In onze vorige nieuwsbrief schreven wij over veranderingen in de Kind Codes in INPADOCDB. Een van onze lezers attendeerde ons er op dat onze omschrijving verkeerd geïnterpreteerd kan worden want het betreft namelijk de Legal Status Codes en niet de Patent Kind Codes.

Met de Legal Status Codes kunt u op heel specifieke "events" zoeken. Omdat er zoveel verschillende codes zijn, heeft STN een groot aantal events ook gegroepeerd in zeven verschillende clusters. Alle individuele codes kunt u vinden in het /LSC veld, de gegroepeerde in /LSC2.

top

STN Prijzen 2017

De prijzen voor het gebruik van STN in 2017 zijn bekend gemaakt. U kunt een prijzenoverzicht genereren door in STN het commando => HELP PRICE NEXT te geven. Gedetailleerde kosten voor individuele databases kunt u tonen door de betreffende database te openen met het => FILE commando en vervolgens het commando => HELP COST te geven.

Deze kosten gelden enkel voor klanten met een "pay as you go" subscriptie. Wilt u overstappen op een vast bedrag per jaar (GVP), neem dan gerust contact met ons op.

top

Pascal en Frosti verwijderd van STN

Zowel PASCAL als de database FROSTI zijn niet meer te benaderen via STN. De productie van PASCAL was in 2014 al gestopt. Op verzoek van beide producenten zijn de databases 29 december 2016 van STN weggehaald.

top

CURSUSSCHEMA 2017

Hieronder vindt u het cursusoverzicht voor de eerste helft van 2017. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.cobidoc.nl/cursussen daar vindt u binnenkort ook de inschrijflinks.

Datum Titel
26-jan-17 STN Basics
 In één dag maken we u bekend met de STN commando taal. Daarnaast laten we de databases zien die voor uw werk relevant kunnen zijn.
01-feb-17 WebEx: Polymer Searching in SciFinder
 De CAS Registry is rijk gevuld met polymeren. Ook in SciFinder kunt u hier uitstekend naar zoeken. In deze WebEx kijken we onder andere naar hoe polymeren worden opgenomen.
10-mrt-17 WebEx: Numeric Property Searching in full-text patentfiles
 Zoeken naar numerieke waarden in full-text patent databases is een stuk eenvoudiger geworden met Numeric Property Searching.
28-mrt-17 STN Intermediate
 Dit is de vervolgworkshop van de STN Basics workshop. Zoeken in meerdere databases tegelijk en het ontdubbelen van informatie komt hier onder andere aan bod.
30-mrt-17 An introduction to New STN
 In één dag maken we u helemaal wegwijs in New STN.
04-apr-17 WebEx: DWPI Introduction
 Een korte introductie in de Derwent World Patent Index. Ook de DCR (Derwent Chemistry Resource en de Markush database komen aan bod).
06-apr-17 WebEx: Using Thesauri on New STN
 Thesauri als de CA Lexicon, IPC en CPC maken het vinden van informatie een stuk eenvoudiger. Het New STN platform heeft een eenvoudige point and click interface om de juiste termen te selecteren voor uw zoekopdrachten.
11-apr-17 WebEx: CPC search and display fields on classic STN
 CPC heeft net als andere octrooi classificaties haar eigen search en display velden. In deze WebEx laten we de CPC mogelijkheden van STN zien.
20-apr-17 WebEx: Using Substance Roles on New STN
 Zowel in CAS Registry als in DCR kunt u verbindingen vinden. Wanneer u daarna de literatuur ophaalt kunt u verfijnen met "Roles" die aan deze verbindingen zijn toegekend. In deze WebEx laten wij u zien hoe u hier optimaal gebruik van kunt maken.
01-mei-17 WebEx: Reaction Searching in CASREACT
 CASREACT bevat meer dan 90 miljoen single and multi step reactions. In deze WebEx laten we u de verschillende zoekmethodes in deze database op STN zien.
02-mei-17 STN Basics
 In één dag maken we u bekend met de STN commando taal. Daarnaast laten we de databases zien die voor uw werk relevant kunnen zijn.
18-mei-17 WebEx: Reaction Searching in SciFinder
 In SciFinder zijn meer dan 90 miljoen single and multi step reactions te vinden. Uw synthese plannen kan heel eenvoudig zijn met behulp van SciPlanner, Experimental Procedures en/of MethodsNow.
22-mei-17 WebEx: STN Q&A session
 U vraagt, wij laten het zien! Heeft u specifieke vragen over New STN? Kom online en vraag het ons.
30-mei-17 WebEx: Legal status searching in STN
 Aan de Legal Status kunt u in grote lijnen aflezen hoe het met een octrooi is gesteld. Hierbij zijn legio zoekmogelijkheden en instellingen voor SDI's. In deze WebEx zullen we voornamelijk kijken naar de INPADOCDB database.
08-jun-17 WebEx: Element searching in STN
 In meerdere databases op STN kan op molecuulformule worden gezocht. De belangrijkste twee daarvan zijn CAS Registry en de DCR. In deze WebEx laten wij u zien hoe u hier effectief mee kunt zoeken.
13-jun-17 WebEx: STN Markush Structure Definitions
 Zoeken met structuren in de Markush database heeft nog meer mogelijkheden dan "normaal" structuren zoeken. We gaan uitgebreid in op Atom, Class, Any en unlimited definities en de Marpat en DWPIM database.
16-jun-17 WebEx: Pharmacovigilance Alerts on STN
 Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van informatie. Wij laten u zien hoe u een alert op kunt stellen in meerdere databases tegelijk.

top

Contact opnemen
Klik op één van de volgende links om uzelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.