Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

15 Januari 2009Cobidoc Nieuwsbrief Januari 2009

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF JANUARI - 2009
IN DIT NIEUWSBERICHT

De beste wensen voor 2009!

Allereerst willen wij u namens COBIDOC uiteraard het allerbeste toewensen voor 2009!
Ook in dit nieuwe jaar hopen wij u weer vaak tegen te komen en te spreken en zullen wij u weer van harte ondersteunen op het gebied van online wetenschappelijke, technische en octrooi informatie!

top

STN Prijzen 2009

De 2009 prijzen voor STN zijn bekend. U kunt de nieuwe prijslijst downloaden als PDF op het volgende URL: http://www.stn-international.com/fileadmin/be_user/STN/pdf/prices/EUROen.pdf

top

"SciFinder®... Part of the Chemical Synthesis Process" - a special focus on synthesis

Op de webpagina van SciFinder is een artikel verschenen met de titel: SciFinder®… Part of the Chemical Synthesis Process

U vindt het artikel (PDF) hier.

De volgende onderwerpen worden in het artikel behandeld:

 • Research topics
 • Chemical names or structures
 • Reaction structure drawings
 • Functional group transformations

top

Database nieuws

INPADOCDB, INPAFAMDB
INPADOCDB en INPAFAMDB zullen vanaf de eerste week de 2009.1 IPC codes gebruiken. De backfile zal binnenkort opnieuw geclassificeerd worden. (Naar schatting zal dat ~175.000 families treffen).

PHIN reloaded
De PHIN database is herladen waarbij ook nieuwe velden zijn toegevoegd. De PHIC data is daarbij ook meegnomen zodat u niet meer in twee databases hoeft te zoeken naar pharmaceutische informatie. Zowel PHIC als het cluster PHIND zullen in de toekomst worden verwijderd.

New fields added to PHIN

AU Author Name field will provide the name of the author in un-inverted format. These are the authors who have articles published in the newsletters currently covered by PHIN. SEARCH, SORT, and SELECT will be available for this field.
CO Corporate Name field provides the name of companies discussed in the newsletter articles. SEARCH, DISPLAY, SORT and SELECT will be available for this field.
EML Author e-mail field will be introduced as DISPLAY only and it will be included in the ALL format
NA Named Person field will provide the names of persons from articles in un-inverted format. SEARCH, DISPLAY, SORT and SELECT will be available for this field.
JTA Abbreviated Journal Title
JTF Full Journal Title provides the abbreviated or full newsletter title.
 • Custom display only
 • Available for SORT and SELECT
IND New display format will include NA and CO CN fields

Changed PHIN fields

DN Document Number field Has a new format: 188501fa-3c6b-11dd-9e84-0f70449c53f0 (old format:1998:1005) No longer in ALL and BIB formats Custom display only
DTDocument Type field will contain the following new document types: Commentary, Editorial, Feature, Conference, Report, and Conference Report.
FSFile Segment field will contain new story types. To achieve consistency with the back file, these stories will be posted as follows:
 • Main Story as Full (F)
 • Brief Story as Brief (B)
 • Event Story as Unspecified (U)
TXText field will be searchable separately (e.g., s anti-rheumatic/tx); previously the TX field was only searchable as part of the BI

Custom display format only

DEDData Entry Date field
TI Title field
NA Named Person field
COCorporate Name field
JTAAbbreviated Journal Title field
JTFFull Journal Title field

WPINDEX, WPIX, WPIDS
Aan de WPI databases zijn Japanse classificatiecodes toegevoegd. (Zowel FI-Terms als FTERMS). Vooralsnog zijn de data voor 1966-2007 toegevoegd. De 2008 data zullen in januari worden aangevuld en in februari zal men verder gaan met reguliere updates.

top

Cursusschema

Hieronder vindt u het overzicht voor de komende maanden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: u www.cobidoc.nl.

3 Feb 2009 10:00 Keeping Current with STN
5 Feb 2009 10:00 Property Searching in CAS REGISTRY
10 Feb 2009 10:00 Basic Patent Searching + Patent Family and Legal Status Searching
12 Feb 2009 10:00 Analyzing (CAS) Data
3 Mar 2009 10:00 FIZ AutoDoc Seminar
10 Mar 2009 10:00 STN Basics
17 Mar 2009 10:00 Introduction to DWPI
19 Mar 2009 10:00 SciFinder Tips "N" Tricks
24 Mar 2009 10:00 What´s New in Patent Information on STN
26 Mar 2009 10:00 Basic + Advanced Subject Searching in CAPLUS

top

Cobidoc zoekt een Account Manager

Cobidoc vertegenwoordigt in Nederland een aantal grote databank-aanbieders op het gebied van wetenschappelijke en technische informatie, inclusief octrooi-informatie. Belangrijke partners zijn Chemical Abstracts Service (CAS) in Columbus, Ohio en STN Karlsruhe. CAS brengt via STN International o.a. de database Chemical Abstracts online. STN biedt verdere andere belangrijke (chemische) databases aan zoals de Beilstein en een groot aantal octrooi databanken. De vertegenwoordiging van CAS en STN Karlsruhe houdt onder meer marketing en sales in, maar ook training en opleiding en de helpdesk. Cobidoc is het aanspreekpunt voor alle gebruikers van de databases van CAS en STN in Nederland. De klantenkring van Cobidoc omvat met name research organisaties en research afdelingen in het bedrijfsleven, bij de overheid en de universiteiten. In het bedrijfsleven gaat het voornamelijk om klanten bij multinationals alsmede bij het middenbedrijf.

Wie zoekt Cobidoc?

 • Een enthousiaste, zelfstandige persoonlijkheid met een klantvriendelijke en probleemoplossende instelling. Inleven in de klant, vragen naar specifieke eisen en wensen en het inbrengen van uw eigen ideeën zijn voor u vanzelfsprekend.
 • U bent pro-actief, u weet prioriteiten te stellen en u hebt gevoel voor commercie. Met uw uitstekende communicatieve vaardigheden bent u daarnaast prima in staat op overtuigende wijze informatie over te dragen. U fungeert als professioneel gesprekspartner.
 • Uw achtergrond is minimaal een voltooide HBO opleiding, richting chemie of biochemie en u beschikt over een goede kennis van Microsoft Office. Bij voorkeur heeft u ervaring met online systemen. Gezien het internationale karakter van de organisatie heeft u een goede beheersing van de Engelse taal. Verder beschikt u over een rijbewijs.

Cobidoc biedt de juiste kandidaat een uitstekend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak.

Een veelzijdige functie!

 • In deze functie bent u zelfstandig verantwoordelijk voor het realiseren van ambitieuze commerciële doelstellingen. U draagt zorg voor zowel het generen van new business als relatiemanagement.
 • U organiseert en geeft (product)-presentaties, on-site ondersteuning en uitleg over nieuwe ontwikkelingen. U werkt zelfstandig in een klein team.
 • U vindt ons op de Kabelweg 37, 1014 BA te Amsterdam. Telefoon 020-6880333, fax 020-6818626. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P.J.C. Rosenbrand (peter.rosenbrand@cobidoc.nl)

top

Contact opnemen
Klik op een van de volgende links om u zelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of de telefoon 020-6880333, wij zijn u graag van dienst.