Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

3 Januari 2008Cobidoc Nieuwsbrief Januari 2008

 

 
COBIDOC NIEUWSBRIEF JANUARI - 2008
IN DIT NIEUWSBERICHT
  1. De beste wensen voor 2008
  2. Nieuwe prijzen 2008
  3. Database nieuws
  4. Cursusschema 2008

De beste wensen voor 2008
top

Allereerst willen wij u namens COBIDOC uiteraard het allerbeste toewensen voor 2008!
Ook in dit nieuwe jaar hopen wij u weer vaak tegen te komen en te spreken en zullen wij u weer van harte ondersteunen op het gebied van online wetenschappelijk technische en octrooi informatie!


Nieuwe prijzen 2008
top
Per 1 januari zijn de prijzen voor het zoeken op STN aangepast. Over het algemeen kan gezegd worden dat de displaykosten gelijk zijn gebleven en de uurtarieven voor de databases omhoog zijn gegaan.

Alleen de prijsstructuur van de BEILSTEIN database is sterk veranderd. De displaykosten zijn verlaagd en er is een uurtarief en structuurzoektarief ingesteld.

Op de volgende webpagina vindt u de complete lijst met nieuwe prijzen.
http://www.stn-international.de/service/prices/EUROen.pdf

Ook kunt u online met het commando: "HELP PRICE NEXT" de nieuwe prijslijst bekijken.


Database nieuws
top
CA / CAPLUS
Twee nieuwe IPC-formaten zijn toegevoegd aan de CAPLUS database:
  • IPC.UNIQ – toont alle unieke IPC codes uit de basic of equivalenten (indien aanwezig).
  • IPC.HIT – toont alleen de IPC-codes gebruikt in de search-query.
EMBASE
Vanaf 1 januari is het niet meer mogelijk om te zoeken op de EMTREE codes. Indien u gebruik maakt van deze codes in uw zoekactie of zoekprofielen dan dient u deze te verwijderen.
IMSDRUGCONF
De IMSDRUGCONF database is verwijderd van STN.
MEDLINE, LMEDLINE, TOXCENTER
Bovenstaande drie databases zijn bijgewerkt met de 2008 MeSH indexeertermen. Meer informatie is te vinden op de volgende website. http://www.nlm.nih.gov/pubs/techbull/nd07/nd07_medline_data_changes2008.html
USPATOLD
De USPATOLD database is toegevoegd aan het lijstje databases dat met de STN Viewer te evalueren is. De STN Viewer is gratis te gebruiken voor alle STN gebruikers met STN Express versie 8.2 of hoger.

Cursusschema 2008
top
Het cursusschema voor 2008 is beschikbaar op onze website: www.cobidoc.nl. Hieronder vindt u het overzicht voor de komende maanden. Door op de titels te klikken krijgt u een uitgebreidere omschrijving en kunt u zich desgewenst gelijktijdig aanmelden. Een beknopt schema voor heel 2008 vindt u hier.

8-Jan-08 STN Basics
De STN Basics workshop is bestemd voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse databases die STN biedt.

10-Jan-08 Basic Patent Search Techniques
Begint u met het zoeken naar octrooien? In deze workshop informeren we u over welke octrooidatabases beschikbaar zijn bij STN, hoe we octrooien van een organisatie in kaart kunnen brengen en hoe we specifieke octrooien kunnen vinden.

15-Jan-08 Basic CAPLUS Subject Search Techniques
Als u start met zoeken in het netwerk van STN en u bent vooral geïnteresseerd in de chemie dan kunt u het beste beginnen met deze workshop. Deze workshop richt zich op de basis commando's van STN en laat daarnaast zien wat voor informatie de CAPLUS database bevat.

22-Jan-08 STN Intermediate
STN Intermediate is het vervolg op de STN Basics cursus. Nu u de basiscommando's beheerst kunnen we zoekacties verder verfijnen en leert u hoe u meerdere databases tegelijk kunt raadplegen, antwoordensets kunt ontdubbelen en hoe u deze sets kunt analyseren.

24-Jan-08 Patent Family and Legal Status Search Techniques
Hoe vind ik een complete octrooifamilie? Wat is de legale status van deze octrooien? In deze workshop leert u hoe u deze informatie kunt vinden in de juiste databases.

29-Jan-08 Advanced Subject Search Techniques in CAPLUS
In de Basic Subject Search Techniques in CAPLUS workshop heeft u de basiscommando's geleerd van STN en kennis gemaakt met de CAPLUS database. In deze workshop leren we u op verschillende manieren te zoeken in de CAPLUS door onder andere gebruik te maken van de CA LEXICON.

5-Feb-08 STN Express with Discover
STN kunt u op verschillende manieren bereiken. Via het internet met STN on the Web of via het software programma STN Express. STN Express biedt vele opties en mogelijkheden. In deze workshop laten we u de vele mogelijkheden zien van dit software programma.

7-Feb-08 Basic Substance Search Techniques
Gaat u beginnen met het zoeken naar verbindingen? Deze workshop laat u zien hoe u op eenvoudige wijze verbindingen kunt vinden in de REGISTRY database door middel van text searching.

12-Feb-08 Analysis and Visualization with STN AnaVist
In deze workshop zullen wij u demonstreren wat de mogelijkheden zijn van de data mining tool STN AnaVist.

14-Feb-08 Advanced Text Searching in the CAS REGISTRY File
De REGISTRY database bevat op dit moment meer dan 90.000.000 verbindingen. In de Basic Substance Search Techniques hebben we laten zien hoe je op eenvoudige wijze via text searching deze verbindingen kunt vinden. Soms zijn er echter meer specifieke zoekstrategieën nodig om de juiste verbindingen te vinden.


Heeft u nog vragen? Mail de COBIDOC helpdesk.