Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

7 December 2007Cobidoc Nieuwsbrief December 2007

 

 
COBIDOC NIEUWSBRIEF DECEMBER - 2007
IN DIT NIEUWSBERICHT
  1. Oudere versies van SciFinder worden niet meer ondersteund
  2. Database Nieuws
  3. Cursusschema 2008

Oudere versies van SciFinder worden niet meer ondersteund
top

Begin volgend jaar wordt de ondersteuning van diverse SciFinder producten stopgezet. Het betreft hier alleen de volgende oudere versies:

  • SciFinder 2004.2 for Windows and MAC (OS 9 version)
  • SciFinder 2007.0 for Windows
  • SciFinder MAC OS X 1.0 for MAC (OS X version)
  • SciFinder Scholar 2004.2 for Windows and MAC (OS 9 version)
  • SciFinder Scholar MAC OS X 1.0 for MAC (OS X version)

Naast het stopzetten van bovenstaande SciFinder versies, zal ook de ondersteuning voor het draaien van SciFinder onder Macintosh OS 9 stop worden gezet.

U kunt zien welke SciFinder versie u gebruikt door SciFinder te openen en onder het help-menu te kiezen voor "about SciFinder". Gebruikt u een van de bovenstaande versies (let op het nummer achter het jaartal), neem dan contact met ons op.


Database Nieuws
top
ICDS
De Inorganic Crystal Structure Database heeft een update gehad en is verrijkt tot meer dan 100.000 records.
***LINPADOCDB***
Sinds 3 december kunt u bij STN gebruik maken van de LINPADOCDB databank. LINPADOCDB is de learning database van INPADOCDB. Ongeveer 300.000 records uit de INPADOCDB database zijn opgenomen waarin u voor €30 per uur de mogelijkheden van INPDADOCB kunt uittesten.

Naast LINPADOCDB heeft STN nog 12 andere learning databases, voor een compleet overzicht klikt u hier. De learning databases bij STN kennen sterk gereduceerde online connectie tarieven. Naast de online tijd worden er geen kosten doorberekend voor alle overige commando's (zoals DISPLAY, ANALYZE, etc). De learning databases zijn daarom uitermate geschikt om uw strategieën in te testen of op te bouwen.

REGISTRY
Vanaf januari 2008 zullen 10-cijferige CAS REGISTRY NUMBERS worden toegekend. Wanneer u met een oudere versie van STN Express (lager dan 8.0) werkt zullen niet alle functies naar behoren werken. U kunt gratis de nieuwste versie downloaden vanaf de STN International website: www.stn-international.com
WPIX
De WPIX is verrijkt met een XML displayformaat. De documenten kunnen nu getoond worden door middel van het commando DISPLAY XMLDOC. Bij het tonen van de documenten ziet u bij elk record een hyperlink welke u naar het XML-docxument brengt in ZIP-formaat. Bij het klikken op de hyperlink worden er kosten in rekening gebracht welke hetzelfde zijn als het tonen van een volledig record zonder afbeeldingen (MAX). De hyperlinks blijven 90 dagen actief.

Cursusschema 2008
top
Het cursusschema voor 2008 is beschikbaar op onze website: www.cobidoc.nl. Hieronder vindt u het overzicht voor het komende jaar. Door op de titels te klikken krijgt u een uitgebreidere omschrijving en kunt u zich desgewenst gelijktijdig aanmelden. Een beknopt schema vindt u hier.

8-Jan-08 STN Basics
De STN Basics workshop is bestemd voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse databases die STN biedt.

10-Jan-08 Basic Patent Search Techniques
Begint u met het zoeken naar octrooien? In deze workshop informeren we u over welke octrooidatabases beschikbaar zijn bij STN, hoe we octrooien van een organisatie in kaart kunnen brengen en hoe we specifieke octrooien kunnen vinden.

15-Jan-08 Basic CAPLUS Subject Search Techniques
Als u start met zoeken in het netwerk van STN en u bent vooral geïnteresseerd in de chemie dan kunt u het beste beginnen met deze workshop. Deze workshop richt zich op de basis commando's van STN en laat daarnaast zien wat voor informatie de CAPLUS database bevat.

22-Jan-08 STN Intermediate
STN Intermediate is het vervolg op de STN Basics cursus. Nu u de basiscommando's beheerst kunnen we zoekacties verder verfijnen en leert u hoe u meerdere databases tegelijk kunt raadplegen, antwoordensets kunt ontdubbelen en hoe u deze sets kunt analyseren.

24-Jan-08 Patent Family and Legal Status Search Techniques
Hoe vind ik een complete octrooifamilie? Wat is de legale status van deze octrooien? In deze workshop leert u hoe u deze informatie kunt vinden in de juiste databases.

29-Jan-08 Advanced Subject Search Techniques in CAPLUS
In de Basic Subject Search Techniques in CAPLUS workshop heeft u de basiscommando's geleerd van STN en kennis gemaakt met de CAPLUS database. In deze workshop leren we u op verschillende manieren te zoeken in de CAPLUS door onder andere gebruik te maken van de CA LEXICON.

5-Feb-08 STN Express with Discover
STN kunt u op verschillende manieren bereiken. Via het internet met STN on the Web of via het software programma STN Express. STN Express biedt vele opties en mogelijkheden. In deze workshop laten we u de vele mogelijkheden zien van dit software programma.

7-Feb-08 Basic Substance Search Techniques
Gaat u beginnen met het zoeken naar verbindingen? Deze workshop laat u zien hoe u op eenvoudige wijze verbindingen kunt vinden in de REGISTRY database door middel van text searching.

12-Feb-08 Analysis and Visualization with STN AnaVist
In deze workshop zullen wij u demonstreren wat de mogelijkheden zijn van de data mining tool STN AnaVist.

14-Feb-08 Advanced Text Searching in the CAS REGISTRY File
De REGISTRY database bevat op dit moment meer dan 90.000.000 verbindingen. In de Basic Substance Search Techniques hebben we laten zien hoe je op eenvoudige wijze via text searching deze verbindingen kunt vinden. Soms zijn er echter meer specifieke zoekstrategieën nodig om de juiste verbindingen te vinden.

4-Mrt-08 CAS Roles: Precision Tools for Caplus
CAS Roles worden toegekend aan verbindingen en beschrijven wat voor functie deze hebben in het betreffende artikel. In deze workshop wordt duidelijk hoe u met deze roles de relevantie van uw zoekactie kunt verhogen.

6-Mrt-08 STN Basics
De STN Basics workshop is bestemd voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse databases die STN biedt.

13-Mrt-08 Structure Searching in REGISTRY
Naast het zoeken met tekstcommando's kan er in de REGISTRY database ook worden gezocht op structuren. In deze workshop leert u de verbindingen tekenen, uploaden naar de database en tevens leert u op verschillende manieren te zoeken in de REGISTRY database.

18-Mrt-08 Biotechnology Searching on STN
In de biotechnology workshop leert u welke biotechnology databases er in STN zijn en hoe u daarin via tekst in kunt zoeken.

27-Mrt-08 STN Intermediate
STN Intermediate is het vervolg op de STN Basics cursus. Nu u de basiscommando's beheerst kunnen we zoekacties verder verfijnen en leert u hoe u meerdere databases tegelijk kunt raadplegen, antwoordensets kunt ontdubbelen en hoe u deze sets kunt analyseren.

1-Apr-08 Sequence Searching in REGISTRY
De REGISTRY database bevat meer dan 90.000.000 verbindingen. Tweederde daarvan zijn (bio)sequenties. Zoeken op deze sequenties kan op verschillende manieren o.a. via tekst maar ook via verschillende algoritmes als BLAST en FASTA.

8-Apr-08 Searching Full-Text Patent Files on STN + STN Viewer
Op STN zijn een aantal databases beschikbaar waarin de volledige tekst van artikelen en/of octrooien beschikbaar is. Om de resultaten uit deze databases zo relevant mogelijk te houden zijn er een aantal tools die u hierbij kunnen helpen. In deze workshop wordt duidelijk welke tools dat zijn en hoe u deze het beste kan gebruiken.

10-Apr-08 Advanced Structure Searching in the CAS REGISTRY File
Deze cursus is een uitbreiding op de Structure Searching in REGISTRY workshop. In deze cursus zullen we dieper ingaan op het zoeken met o.a. G-groups (R-groepen), Ring data, en Closed Substructure Searching.

15-Apr-08 BEILSTEIN workshop
De BEILSTEIN database bevat werelds grootste verzameling van organische reacties en gemeten fysische eigenschappen. Deze workshop laat zien hoe u deze informatie uit de database kan halen.

17-Apr-08 Polymer Searching
De REGISTRY database bevat nu al meer dan één miljoen polymeren! Deze verbindingen kunnen op verschillende manieren worden weergegeven en u kunt deze dan ook op verschillende manieren opzoeken. In deze workshop gaan we stap voor stap in op het opnamebeleid van CAS en op welke manieren we deze polymeren daarna kunnen vinden.

8-Mei-08 The Virtual File on STN
Alle (octrooi) databases op STN hebben zo hun unieke (weergave van) informatie. Met de cursus Virtual File leert u hoe u deze informatie uit de diverse databases haalt en samen tot een record voegt.

15-Mei-08 Reaction Searching in CASREACT
Naast het zoeken op structuren is het in STN ook mogelijk om op hele reacties te zoeken. In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het zoeken met behulp van structuren en functionele groepen.

22-Mei-08 Markush Searching in the Patent Literature
In octrooien worden vaak generieke verbindingen geclaimd. Deze generieke verbindingen, ook wel Markush structuren genoemd, worden opgenomen in de MARPAT database. In deze workshop leert u welke verbindingen worden opgenomen en hoe u deze kunt vinden.

29-Mei-08 MEDLINE'S Medical Subject Headings (MeSH)
Net als de CA-databases heeft MEDLINE haar eigen index termen, de Medical Subject Headings (MeSH). In deze cursus leert u hoe u deze termen op de juiste manier kunt gebruiken.

5-Jun-08 Citation Searching on STN
Citeren en geciteerd worden, beide kunnen gezocht worden in diverse databases op STN. Wij leggen u uit wat de mogelijkheden en de beste methodes zijn om deze gegevens te kunnen vinden.

10-Jun-08 STN Basics
De STN Basics workshop is bestemd voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse databases die STN biedt.

12-Jun-08 Property Searching in the CAS REGISTRY File
De REGISTRY database bevat meer dan 90.000.000 verbindingen. Veel records bevatten ook de fysische eigenschappen van deze verbindingen. Deze eigenschappen zijn experimenteel bepaald of berekend. Deze workshop laat zien hoe u op welke wijze u op deze eigenschappen kunt zoeken.

19-Jun-08 Using Filters in Structure Searching
Als u vaker zoekt op structuren dan bent u vast wel eens tegen de limieten van het systeem aangelopen. Een mogelijkheid is om terug te gaan naar het tekenprogramma en uw structuur aan te passen. Door gebruik te maken van diverse filters hoeft dit niet altijd. In deze workshop wordt duidelijk op welke manier u deze filters het beste kunt gebruiken.

24-Jun-08 STN Intermediate
STN Intermediate is het vervolg op de STN Basics cursus. Nu u de basiscommando's beheerst kunnen we zoekacties verder verfijnen en leert u hoe u meerdere databases tegelijk kunt raadplegen, antwoordensets kunt ontdubbelen en hoe u deze sets kunt analyseren.

26-Jun-08 Dealing With Large STN Answer Sets
Krijgt u vaak te grote antwoordensets? In deze workshop leert u hier mee om te gaan. Er worden u diverse strategieën aangereikt om uw sets te verkleinen en de relevantie te verhogen.

2-Sep-08 Biotechnology Searching on STN
In de biotechnology workshop leert u welke biotechnology databases er in STN zijn en hoe u daarin via tekst in kunt zoeken.

9-Sep-08 Sequence Searching in REGISTRY
De REGISTRY database bevat meer dan 90.000.000 verbindingen. Tweederde daarvan zijn (bio)sequenties. Zoeken op deze sequenties kan op verschillende manieren o.a. via tekst maar ook via verschillende algoritmes als BLAST en FASTA.

11-Sep-08 STN Basics
De STN Basics workshop is bestemd voor iedereen die start met zoeken op STN. Aan het eind van deze workshop beheerst u de basiscommando's en kunt u zelfstandig zoekacties uitvoeren in de diverse databases die STN biedt.

16-Sep-08 Basic Patent Search Techniques
Begint u met het zoeken naar octrooien? In deze workshop informeren we u over welke octrooidatabases beschikbaar zijn bij STN, hoe we octrooien van een organisatie in kaart kunnen brengen en hoe we specifieke octrooien kunnen vinden.

18-Sep-08 STN Intermediate
STN Intermediate is het vervolg op de STN Basics cursus. Nu u de basiscommando's beheerst kunnen we zoekacties verder verfijnen en leert u hoe u meerdere databases tegelijk kunt raadplegen, antwoordensets kunt ontdubbelen en hoe u deze sets kunt analyseren.

23-Sep-08 Patent Family and Legal Status Search Techniques
Hoe vind ik een complete octrooifamilie? Wat is de legale status van deze octrooien? In deze workshop leert u hoe u deze informatie kunt vinden in de juiste databases.

30-Sep-08 Basic Substance Search Techniques
Gaat u beginnen met het zoeken naar verbindingen? Deze workshop laat u zien hoe u op eenvoudige wijze verbindingen kunt vinden in de REGISTRY database door middel van text searching.

2-Okt-08 Basic CAPLUS Subject Search Techniques
Als u start met zoeken in het netwerk van STN en u bent vooral geïnteresseerd in de chemie dan kunt u het beste beginnen met deze workshop. Deze workshop richt zich op de basis commando's van STN en laat daarnaast zien wat voor informatie de CAPLUS database bevat.

7-Okt-08 Advanced Text Searching in the CAS REGISTRY File
De REGISTRY database bevat op dit moment meer dan 90.000.000 verbindingen. In de Basic Substance Search Techniques hebben we laten zien hoe je op eenvoudige wijze via text searching deze verbindingen kunt vinden. Soms zijn er echter meer specifieke zoekstrategieën nodig om de juiste verbindingen te vinden.

9-Okt-08 Advanced Subject Search Techniques in CAPLUS
In de Basic Subject Search Techniques in CAPLUS workshop heeft u de basiscommando's geleerd van STN en kennis gemaakt met de CAPLUS database. In deze workshop leren we u op verschillende manieren te zoeken in de CAPLUS door onder andere gebruik te maken van de CA LEXICON.

28-Okt-08 Structure Searching in REGISTRY
Naast het zoeken met tekstcommando's kan er in de REGISTRY database ook worden gezocht op structuren. In deze workshop leert u de verbindingen tekenen, uploaden naar de database en tevens leert u op verschillende manieren te zoeken in de REGISTRY database.

30-Okt-08 Analysis and visualization with STN AnaVist
In deze workshop zullen wij u demonstreren wat de mogelijkheden zijn van de data mining tool STN AnaVist.

4-Nov-08 Advanced Structure Searching in the CAS REGISTRY File
Deze cursus is een uitbreiding op de Structure Searching in REGISTRY workshop. In deze cursus zullen we dieper ingaan op het zoeken met o.a. G-groups (R-groepen), Ring data, en Closed Substructure Searching.

6-Nov-08 BEILSTEIN workshop
De BEILSTEIN database bevat werelds grootste verzameling van organische reacties en gemeten fysische eigenschappen. Deze workshop laat zien hoe u deze informatie uit de database kan halen.

11-Nov-08 Reaction Searching in CASREACT
Naast het zoeken op structuren is het in STN ook mogelijk om op hele reacties te zoeken. In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het zoeken met behulp van structuren en functionele groepen.

18-Nov-08 Polymer Searching
De REGISTRY database bevat nu al meer dan één miljoen polymeren! Deze verbindingen kunnen op verschillende manieren worden weergegeven en u kunt deze dan ook op verschillende manieren opzoeken. In deze workshop gaan we stap voor stap in op het opnamebeleid van CAS en op welke manieren we deze polymeren daarna kunnen vinden.

25-Nov-08 Markush Searching in the Patent Literature
In octrooien worden vaak generieke verbindingen geclaimd. Deze generieke verbindingen, ook wel Markush structuren genoemd, worden opgenomen in de MARPAT database. In deze workshop leert u welke verbindingen worden opgenomen en hoe u deze kunt vinden.


Heeft u nog vragen? Mail de COBIDOC helpdesk.