Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

30 April 2019Cobidoc Nieuwsbrief April 2019

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF APRIL 2019
IN DIT NIEUWSBERICHT
SciFinder-n - enhancements

In de laatste release van SciFinder-n (Build 2019.4) zijn een aantal functies toegevoegd. Als eerste is er de optie om gedetailleerde resultaten te exporteren naar RTF bestanden. De tweede functie is het combineren van antwoordensets.

Voor het combineren van antwoordensets zijn er drie opties. Add (toevoegen aan antwoordenset), Intersect (Overeenkomstige antwoorden) , Subtract (antwoordensets van elkaar afhalen).

Meer informatie en voorbeelden vindt u in de SciFinder-n help sectie (alleen toegankelijk voor SciFinder-n gebruikers).

SciFinder-n is de nieuwste interface binnen de SciFinder familie. Speciaal ontworpen om sneller de voor u relevante (chemische) informatie te vinden. Een aantal voordelen van SciFinder-n zijn:

 • Relevance ranking van uw zoekresultaten
 • MethodsNow geïntegreerd (reactie procedures)
 • Toegang tot full-text patents en locatie van chemische verbindingen met PatentPak
 • Zoeken in meerdere tabbladen tegelijk

Indien u een quote wil voor SciFinder-n en/of een demonstratie, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.

top

WSCA - Updates hervat

Updates in de World Surface Coatings Abstracts database (=> FILE WSCA) zijn hervat!

De WSCA database is weer up-to-date. Sinds 2013 was het een statische database maar de updates zijn hervat. Tussen 2013 en 2018 zijn meer dan 200.000 records toegevoegd. WSCA wordt maandelijks bijgewerkt en SDI's (alerts) kunnen weer opgesteld worden.

Meer informatie kunt u vinden in de database summary sheet.

top

INPADOC - Nieuwe US legal status codes

Nieuwe US legal status events zijn verbeterd in INPADOCDB en INPAFAMDB. Voorheen waren alleen geselecteerde codes in de INPADOC database beschikbaar. 10 nieuwe generieke codes dekken nu ongeveer 80 event codes.

De 80 codes gaan terug tot 1980 en kunnen gezocht worden in het /LSC (Legal Status Code) veld. De 10 generieke codes zijn toegekend aan de legal status categories in het /LSC2 veld. De codes worden de komende weken geladen aan 8,5 miljoen records. Een gevolg kan zijn dat u de komende tijd meer resultaten kunt ontvangen in uw SDI's.

Een overzicht van alle nieuwe codes en de generieke codes kunt u hier vinden. De codes zijn actief in de databases op STN en in FIZ PatMon.

top

STNext - verhoogde limieten

Voor STNext zijn de limieten verhoogd voor het aantal "answers" dat u open kunt hebben en het aantal "iterations" voor structure searching. Beide limieten zijn nu 100.000.000.

Deze limieten gelden alleen voor STNext (https://next.stn.org). Voor alle andere STN platformen gelden de oude limieten (resp. 20M answers en 12M iterations).

top

Nieuwe data provider voor JPFULL

LexisNexis Univentio is de nieuwe data provider voor JPFULL. In de komende weken worden de database records vervangen door die van LexisNexis Univentio. De dekking blijft hetzelfde, maar doordat er andere vertaalsoftware wordt gebruikt kunnen er kleine wijzigingen zijn in de tekst van het abstract, description en claims. Door de nieuwe provider worden de records ook sneller geladen. Binnen vijf dagen na publicatie staan deze in de database.

top

DWPI en DWPIM frequentere updates vanaf april

DWPI (PINDEX, WPIDS en WPIX) en DWPIM zullen in het vervolg twee keer per week een update krijgen. In plaats van de 83 updates per jaar zullen dat er 104 worden in 2020. Dit jaar zal het totaal komen op 99 updates.

Voor SDI's zal dit alleen effect hebben wanneer u deze draait met iedere update. Wekelijkse en maandelijkse SDI's zullen qua aantal ongewijzigd blijven.

top

STNext - Table report tool aangepast

Patent velden welke deel uitmaken van "predefined templates" worden niet langer weergegeven in samengevoegde kolommen. Subvelden binnen de patent velden staan nu ook in aparte kolommen.

Voorbeelden van deze wijzigingen kunt u hier vinden.

top

DWPI - CIS landen toegevoegd

Vanaf Derwent update 17 zijn CIS landen (Commonwealth of Independent States) en de Eurasian Patent Organization (EAPO) toegevoegd. Hieronder de specifieke landen en hun landen code:

 • Armenia (AM)
 • Belarus (BY)
 • Eurasian Patent Organization (EA)
 • Georgia (GE)
 • Kazakhstan (KZ)
 • Kyrgyzstan (KG)
 • Moldova (MD)
 • Uzbekistan (UZ)
 • Tajikistan (TJ)

top

SciFinder-n - enhancements

In de laatste release van SciFnder-n (Build 2019.4) zijn een aantal functies toegevoegd. Als eerste is er de optie om gedetailleerde resultaten te exporteren naar RTF bestanden. De tweede functie is het combineren van antwoordensets.

Voor het combineren van antwoordensets zijn er drie opties. Add (toevoegen aan antwoordenset), Intersect (Overeenkomstige antwoorden) , Subtract (antwoordensets van elkaar afhalen).

Meer informatie en voorbeelden vindt u in de SciFinder-n help sectie.

top

CURSUSSCHEMA 2019

Hieronder vindt u het cursusoverzicht voor 2019. Via de links kunt u zich direct inschrijven. Indien u zich inschrijft voor een WebEx sturen wij u minimaal twee dagen van te voren een WebEx uitnodiging. Trainingen die langer dan één uur duren vinden plaats in ons kantoor in Putten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.cobidoc.nl/cursussen

08-meiWebEx: NCI Global introduction (20 min)WebEx
09-meiWebEx: SciFinder-n IntroductionWebEx
14-meiWebEx: SciFinder IntroductionWebEx
22-meiPatent Family and Legal Status SearchingPutten
28-meiWebEx: SciFinder-n Structure Searching tipsWebEx
04-junAdvanced searching in STNextPutten
12-junStructure searching in multiple databases on STNextPutten
18-junSTNext Essentials trainingPutten
20-junWebEx: A look into MethodsNow SyntheticWebEx
25-junWebEx: SciFinder-n IntroductionWebEx
02-julWriting scripts in STNextPutten

top

Contact opnemen
Klik op één van de volgende links om uzelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.