Cobidoc

 
COBIDOC BV
Vanenburgerallee 14
3882 RH PUTTEN

T 088 688 03 33
F 088 688 03 00

Nieuws

Terug

12 April 2017Cobidoc Nieuwsbrief April 2017

 

COBIDOC NIEUWSBRIEF APRIL 2017
IN DIT NIEUWSBERICHT
New STN update

Twee databases zijn toegevoegd aan New STN.

  • Chemical Business News Base (CBNB). CBNB bevat nieuws uit de chemie sector. De database wordt dagelijks bijgewerkt en bevat meer dan 1,65M records welke teruggaan tot 1984. Meer informatie en beschikbare zoekvelden kunt u terugvinden in de Database Summary Sheet.
  • Rapra Polymer Library (RAPRA). RAPRA is een polymeer database, met meer dan 1M records en gaat terug tot 1982. De database bevat journals, conference proceedings, book en reports en wordt wekelijks bijgewerkt. Meer informatie kunt u lezen in de Database Summary Sheet.

De database INPADOCDB is nu ook verrijkt met de Legal Status data. Deze data komt van 77 patentorganisaties. Het aantal verschillende Legal Status zoekvelden is enorm. Een compact overzicht vindt u hier.

Als laatste is de export van de history aangepakt. Deze is nu veel compacter. Ook heeft u nu de mogelijkheid om te kiezen welke L-nummers u in uw export wilt opnemen.

top

Full-Text link in MethodsNow

Aan MethodsNow is een full-text link button toegevoegd. Nu kunt u eenvoudig de volledige tekst van een artikel opvragen. Door op de button te klikken krijgt u twee opties:

  • DOI; hiermee wordt u direct doorgeleid naar de website van de publisher
  • Other Sources; hiermee wordt u doorgelinkt naar de full-text options. Afhankelijk hoe uw voorkeuren zijn ingesteld, wordt u hier bijvooRbeeld naar uw interne bibliotheek geleid.

MethodsNow is een product van CAS waarmee u toegang krijgt tot de meest recent gepubliceerde methodes.

Met MethodsNow:

 

  • Bespaart u tijd met toegang tot honderdduizenden beschreven procedures
  • Vergelijkt u eenvoudig tot drie methodes naast elkaar
  • Methodes worden getoond in een makkelijk te lezen tabelformaat
  • Methodes bevatten de materialen, gebruikte instrumenten, condities en meer
  • De synthese methodes komen uit top journals en octrooien
  • De indexeerders bij CAS geven alle methodes een CAS Method Number, zodat u methodes eenvoudig weer kunt opzoeken.

 

Voor meer informatie over MethodsNow zie URL: www.methodsnow.com

 

top

CURSUSSCHEMA 2017

Hieronder vindt u het cursusoverzicht voor de eerste helft van 2017. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.cobidoc.nl/cursussen daar vindt u binnenkort ook de inschrijflinks.

Datum Titel
01-mei-17 WebEx: Reaction Searching in CASREACT
 CASREACT bevat meer dan 90 miljoen single and multi step reactions. In deze WebEx laten we u de verschillende zoekmethodes in deze database op STN zien.
18-mei-17 WebEx: Reaction Searching in SciFinder
 In SciFinder zijn meer dan 90 miljoen single and multi step reactions te vinden. Uw synthese plannen kan heel eenvoudig zijn met behulp van SciPlanner, Experimental Procedures en/of MethodsNow.
22-mei-17 WebEx: STN Q&A session
 U vraagt, wij laten het zien! Heeft u specifieke vragen over New STN? Kom online en vraag het ons.
30-mei-17 WebEx: Legal status searching in STN
 Aan de Legal Status kunt u in grote lijnen aflezen hoe het met een octrooi is gesteld. Hierbij zijn legio zoekmogelijkheden en instellingen voor SDI's. In deze WebEx zullen we voornamelijk kijken naar de INPADOCDB database.
08-jun-17 WebEx: Element searching in STN
 In meerdere databases op STN kan op molecuulformule worden gezocht. De belangrijkste twee daarvan zijn CAS Registry en de DCR. In deze WebEx laten wij u zien hoe u hier effectief mee kunt zoeken.
13-jun-17 WebEx: STN Markush Structure Definitions
 Zoeken met structuren in de Markush database heeft nog meer mogelijkheden dan "normaal" structuren zoeken. We gaan uitgebreid in op Atom, Class, Any en unlimited definities en de Marpat en DWPIM database.
16-jun-17 WebEx: Pharmacovigilance Alerts on STN
 Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van informatie. Wij laten u zien hoe u een alert op kunt stellen in meerdere databases tegelijk.

top

Contact opnemen
Klik op één van de volgende links om uzelf, een collega of een andere geïnteresseerde aan te melden of af te melden voor deze nieuwsbrief. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de Cobidoc Helpdesk via e-mail of telefoon 088-6880333, wij zijn u graag van dienst.